Lär känna Jessica och Therese...


Vi som driver Verkstan heter Jessica och Therese. Vi har arbetat tillsammans sedan våren 2019 då vi hyrde plats hos en annan keramiker i Träslövsläge. Hösten 2019 tog vi över verksamheten och gjorde den till vår, den fick då namnet Verkstan. Nu finns vi i större lokaler på Johnssons gård i Vare. Johnssons gård hyser in flera trevliga företag och vi är otroligt glada för att vi är en del av detta härliga gäng.

Jessica:

Min resa inom keramiken startade för några år sedan då jag fick en drejkurs av man och barn. Jag fastnade direkt och det blev fler kurser.
Leran och drejningen blev en meditationsform som för mig är helt fantastisk.
Det känns lite som att när jag hittade leran hittade jag hem!

Jag har varit egenföretagare de senaste 21 åren. De flesta åren inom profilreklam. När vi sålde det bolaget fick jag följa ytterligare en dröm och utbildade mig och startade upp företag inom hälsa och energimedicin. Att fånga livet och följa sina drömmar är viktigt för mig och leran har blivit en stor pusselbit i detta!


Therese:

Att få vara kreativ och möta varje dag med nya ideér är något jag lever för. Redan som sextonåring upptäckte jag materialet lera och det har blivit en livslång passion. Att få skapa från lerklump till färdig produkt är en otroligt spännande process, varje gång! Ibland blir det som man tänkt sig och ibland inte och det är det som är tjusningen med skapandet!

Jag har flertalet utbildningar inom keramiken bakom mig, både som lärling och som elev på keramikutbildning i Grebbestad.
Jag har också en bildlärarutbildning med mig och jobbar deltid som lärare. Jag känner mig lyckligt lottad som får ägna mig åt de två sakerna jag brinner för, att undervisa samt att få vara kreativ och skapa!